Kreslicí plátno 1 kopie 2 copy 5@4x
Search
Close this search box.

Pozastavení programu NZÚ Light


Dne 22. května 2024 bylo pozastaveno přijímání žádostí o dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám (NZÚ) Light. Důvodem je vyčerpání dostupných finančních prostředků. Toto rozhodnutí přichází v době, kdy je program nesmírně populární a jeho nabídka motivačních a energeticky úsporných opatření oslovuje mnoho nízkopříjmových domácností.

Nová výzva už brzy

Příjem žádostí v rámci nové výzvy NZÚ Light bude opět otevřen 25. června 2024 v 10:00 hodin. Díky navýšení alokace z Modernizačního fondu bude možné pokračovat v podpoře domácností, které program tolik potřebují.

Motivačně nastavené podmínky

Od června 2024 program NZÚ Light opět nabídne podporu s novými, ještě motivačněji nastavenými podmínkami. Státní fond životního prostředí (SFŽP) se aktuálně připravuje na nové podmínky výzvy, které budou více cílit na nejzranitelnější skupiny obyvatel, tedy nízkopříjmové domácnosti.

Nová výzva přinese několik změn: Rozšířeny budou možnosti v rámci zateplení a dojde k úpravě některých podmínek, které budou mít vliv na výpočet dotace. Tyto změny budou zveřejněny 30. května 2024. Změny se také dotknou povinných příloh k žádosti, což by mělo zjednodušit celý proces a učinit jej přístupnějším.

Podpora pro nízkopříjmové domácnosti v rámci NZÚ


Program Nová zelená úsporám Light je zaměřen především na nízkopříjmové domácnosti, jako jsou senioři, invalidé 3. stupně nebo příjemci příspěvku na bydlení či příspěvku na dítě. Tyto domácnosti mohou získat zálohovou dotaci na rychlá energeticky úsporná opatření na rodinných domech.

Nové podmínky NZÚ Light pro solární ohřev vody

Vyhlášení nové výzvy a částečné úpravy podmínek přinášejí i změny povinných příloh k žádosti, což by mělo dále usnadnit přístup k dotaci a zvýšit její efektivitu. Nové podmínky a detaily budou brzy k dispozici a domácnosti se mohou těšit na pokračování programu, který jim přináší konkrétní a hmatatelné výhody.
Pokud máte zájem o podrobnější informace a chcete být připraveni na nové podmínky výzvy, sledujte naše stránky nebo nás přímo kontaktuje. U nás v DEMBO se specializujeme na instalace Solárních ohřevů vody.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Máte zájem o spolupráci?

Vyplňte nezávazný poptávkový formulář!

nebo
Žádné nevyžádané hovory ani e-maily. Vaše údaje jsou v bezpečí.