Kreslicí plátno 1 kopie 2 copy 5@4x
Search
Close this search box.

Návratnost fotovoltaiky pro firmy 2024

V dnešní době je stále důležitější nejen hledat cesty, jak ušetřit na provozních nákladech, ale také jak činit naše podnikání šetrnější k životnímu prostředí. Jednou z možností, jak dosáhnout obou těchto cílů, je investice do fotovoltaických (solárních) systémů pro malé i velké podniky. A s nedávnými změnami podmínek pro získávání dotací na jejich instalaci prostřednictvím výzvy RES+, se otevírá nová kapitola pro firmy směřující k udržitelnému podnikání.

Firemní fotovoltaika – dotace 2024

Výzva RES+ je realizována skrze systém AIS SFŽP ČR a nabízí podnikům dotaci pro instalaci fotovoltaických systémů. S možností pokrýt až 50 % ceny se snižují počáteční náklady na instalaci, což výrazně zkracuje dobu návratnosti investice. To znamená, že podniky nejenže ušetří na svých energetických nákladech v dlouhodobém horizontu, ale také získají příležitost stát se průkopníky v oblasti využívání obnovitelných zdrojů energie.

Návratnost fotovoltaických systémů pro firmy se může lišit v závislosti na několika faktorech, jako jsou velikost a typ instalovaného systému, spotřeba energie podniku a také regionální podmínky slunečního záření. Nicméně s podporou, kterou nabízí výzva RES+, se doba návratnosti výrazně zkracuje, čímž se investice stává atraktivnější.

Udržitelné podnikání

Kromě finančních úspor a zkrácení doby návratnosti se firmy zapojením do využívání fotovoltaických systémů podílejí na snižování emisí skleníkových plynů a podporují přechod k udržitelnějšímu energetickému modelu. Tím přispívají nejen ke zlepšení svého image v očích zákazníků a partnerů, ale i k ochraně životního prostředí pro budoucí generace.

Pro firmy, které se rozhodnou pro instalaci fotovoltaických systémů, je důležité pečlivě zvážit své konkrétní potřeby a možnosti. Je doporučeno konzultovat plány s odborníky na fotovoltaické systémy a také se seznámit s podmínkami a požadavky výzvy RES+ na webu SFŽP ČR, aby bylo možné využít nabízené finanční podpory co nejefektivněji.

Investice do fotovoltaických systémů s podporou výzvy RES+ nejenže přináší firmě okamžité finanční výhody a zkracuje dobu návratnosti, ale také otevírá dveře k zelenější a udržitelnější budoucnosti. V době, kdy celý svět směřuje k obnovitelným zdrojům energie, se tak firmy mohou stát průkopníky ve využívání solární energie a přispět ke zlepšení stavu naší planety.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Máte zájem o spolupráci?

Vyplňte nezávazný poptávkový formulář!

nebo
Žádné nevyžádané hovory ani e-maily. Vaše údaje jsou v bezpečí.