Kreslicí plátno 1 kopie 2 copy 5@4x
Search
Close this search box.

Nové podmínky dotace na solární ohřev vody 2024

Pozor, dne 22. května 2024 bylo pozastaveno přijímání žádostí o dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám (NZÚ) Light. Důvodem je vyčerpání dostupných finančních prostředků. Toto rozhodnutí přichází v době, kdy je program nesmírně populární a jeho nabídka motivačních a energeticky úsporných opatření oslovuje mnoho nízkopříjmových domácností.

Nová výzva už brzy

Příjem žádostí v rámci nové výzvy NZÚ Light bude opět otevřen 25. června 2024 v 10:00 hodin. Díky navýšení alokace z Modernizačního fondu bude možné pokračovat v podpoře domácností, které program tolik potřebují.

Od června 2024 program NZÚ Light opět nabídne podporu s novými, ještě motivačněji nastavenými podmínkami. Státní fond životního prostředí (SFŽP) se aktuálně připravuje na nové podmínky výzvy, které budou více cílit na nejzranitelnější skupiny obyvatel, tedy nízkopříjmové domácnosti.

Nová výzva přinese několik změn: Rozšířeny budou možnosti v rámci zateplení a dojde k úpravě některých podmínek, které budou mít vliv na výpočet dotace. Tyto změny budou zveřejněny 30. května 2024. Změny se také dotknou povinných příloh k žádosti, což by mělo zjednodušit celý proces a učinit jej přístupnějším.

V loňském roce byl o tuto dotaci obrovský zájem a vyčerpala se celá vyhraněná částka, tedy 6,2 mld. Kč.

Jaké byly podmínky Dotace pro solární ohřev vody v roce 2024?

  • Pro seniory a nízkopříjmové domácnosti zůstává příspěvěk stejný, ve výší 90.000 Kč, nově je však podmínkou pořízení nového bojleru, který je u nás v DEMBO automaticky součástí
  • Pokud se rozhodnete pro instalaci bez nového bojleru, dostanete od státu 60.000 Kč.
  • FVE systém pro ohřev vody má nově navýšený minimální požadovaný výkon z 1,5 kWp na 2 kWp
  • Řešení pro solární ohřev vody musí být vždy vybaveno povinnou ochranou proti opaření.

Jak získat dotaci NZÚ Light?

O dotaci NZÚ Light na ohřev vody můžete žádat i v případě, že jste čerpali NZÚ Light na zateplení a výměnu dveří a oken. Jednoduše si můžete podat novou žádost a čerpat dotaci i na ohřev vody. Žádat můžete znovu od 17.1.2024 stejným způsobem jako doposud. Stačí vyplnit on-line formulář přes AIS SFŽP ČR. Podmínkou pro získání dotace je profesionální montáž systému odborně způsobilou osobou.

Doporučujeme využít poradenství NZÚ Light – tzv. místní akční skupiny (MAS) – skupiny, které se starají o seniory v rámci dotačních programů v ČR.

U nás v DEMBO vyřešíme dotaci za Vás a provedeme komplexní realizaci. Součástí celé realizace jsou panely, střídač, elektrorozvaděč, nový bojler, ochrana proti opařeníupevňovací konstrukce, elektromateriál. To vše za 90 001 Kč, takže zaplatíte 1 Kč. Neváhejte a využijte tuto štědrou nabídku a snižte tak mnohonásobně Vaše měsíční náklady na energii.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Máte zájem o spolupráci?

Vyplňte nezávazný poptávkový formulář!

nebo
Žádné nevyžádané hovory ani e-maily. Vaše údaje jsou v bezpečí.