Kreslicí plátno 1 kopie 2 copy 5@4x
Search
Close this search box.

LEX OZE 3 – Novela energetického zákona

Novela energetického zákona známá jako Lex OZE III přináší několik zásadních změn, které ovlivní vlastníky fotovoltaických elektráren. Tato legislativa se zaměřuje na modernizaci energetiky a zavádí principy akumulace, agregace a flexibility.

Výhody pro majitele fotovoltaiky

  • Akumulace energie: Díky této novele budou mít vlastníci fotovoltaických elektráren možnost uskladnit přebytečnou elektřinu pro pozdější využití. To znamená, že mohou více efektivně využívat svoji vlastní produkci a snížit tak náklady na energii.
  • Agregace: Umožňuje spojení více zdrojů elektřiny do efektivnější skupiny. To znamená, že vlastníci fotovoltaiky mohou spolupracovat s dalšími producenty energie, což zajistí stabilnější dodávky energie a možnost lépe reagovat na potřeby trhu.
  • Flexibilita: Spotřebitelé mohou reagovat na kolísání cen elektřiny a přizpůsobit svoji spotřebu době, kdy je elektřina levnější. To poskytuje větší kontrolu nad náklady na energii.

Možnost rozšíření stávající fotovoltaiky

Novela zjednodušuje podmínky pro rozšíření a instalaci obnovitelných zdrojů energie. To znamená, že pokud již máte fotovoltaickou elektrárnu, bude snazší ji rozšířit o další panely nebo kapacity pro akumulaci energie.

Dopady pro lidi uvažující o pořízení fotovoltaiky

Pro ty, kteří přemýšlejí o instalaci fotovoltaiky, přináší novela několik výhod. Umožní efektivnější využití vlastní vyrobené elektřiny, a tím snížení energetických nákladů. Dále poskytuje možnost zapojit se do agregace, což může přinést další finanční výhody.
Pokud jde o podporu prodeje fotovoltaických elektráren od firmy DEMBO, vše za vás zařídíme, stačí nás kontaktovat.
Celkově novela přináší pozitivní vyhlídky pro rozvoj a využívání fotovoltaiky jak pro stávající, tak i nové uživatele.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Máte zájem o spolupráci?

Vyplňte nezávazný poptávkový formulář!

nebo
Žádné nevyžádané hovory ani e-maily. Vaše údaje jsou v bezpečí.