Kreslicí plátno 1 kopie 2 copy 5@4x
Search
Close this search box.

Monitoring fotovoltaiky – Solax Cloud

V dnešní době, kdy se stále více domácností a firem obrací k využívání obnovitelných zdrojů energie, se stává monitoring a efektivní správa fotovoltaických systémů klíčovými faktory pro maximalizaci jejich výkonu. Jedním z nejpokročilejších nástrojů v této oblasti je aplikace pro fotovoltaiku Solax Cloud, která přináší revoluční možnosti monitoringu a správy fotovoltaických systémů vybavených střídači SolaX. V tomto článku si představíme, jak aplikace funguje, jaké možnosti nabízí a proč by měla být součástí každé fotovoltaické instalace.

Co je Solax Cloud? Aplikace pro fotovoltaiku

Solax Cloud je mobilní aplikace, která byla speciálně navržena pro monitorování a správu fotovoltaických systémů vybavených střídači SolaX. Aplikace je dostupná pro obě hlavní mobilní platformy, iOS i Android, což znamená, že ji můžete využívat na široké škále zařízení, včetně chytrých telefonů a tabletů. Díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní a bohatým funkcím aplikace Solax Cloud umožňuje uživatelům snadno sledovat a analyzovat výkon jejich fotovoltaického systému kdykoliv a odkudkoliv.

Pohled na konkrétní webové rozhraní

Na obrázku je screen konkrétní aplikace, které informuje o aktuálním výkonu FVE systému na rodinném domu ve Frýdku Místku. Vidíte produkci energie (1,51 kW), spotřebu i účinnosti střídače. Uživatelé tak mohou okamžitě identifikovat jakékoli problémy nebo neobvyklé vzory ve výkonu systému.

Solax Cloud umožňuje uživatelům nejen sledovat, ale také vzdáleně nastavovat parametry svého střídače SolaX. To zahrnuje možnost upravit výkon, spravovat prioritní zdroje energie a aplikovat aktualizace firmwaru, což vše přispívá k lepší efektivitě a delší životnosti systému.

Integrovaná funkce předpovědi počasí poskytuje uživatelům informace o očekávaných meteorologických podmínkách, což je zásadní pro plánování a optimalizaci výroby energie. S přihlédnutím k předpovědi mohou uživatelé lépe přizpůsobit nastavení svého systému, aby maximalizovali jeho výkon i v méně příznivých podmínkách.

Ať přemýšlíte nad instalací domácího systému nebo spravujete velkou firmu, Solax Cloud vám poskytne nástroje potřebné k dosažení nejlepších možných výsledků. V DEMBO dodáváme aplikaci automaticky k objednávce elektrárny.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Máte zájem o spolupráci?

Vyplňte nezávazný poptávkový formulář!

nebo
Žádné nevyžádané hovory ani e-maily. Vaše údaje jsou v bezpečí.