Kreslicí plátno 1 kopie 2 copy 5@4x
Search
Close this search box.

Vyrábí solární panely energii v zimě?

Kdy si pořídit solární panely?

Stále více lidí vidí rentabilitu fotovoltaiky. Velká část z nich však stále váhá s konečným rozhodnutím ohledně investice, zvláště teď, když probíhá zimní období – nejméně slunečné období v roce. Zde se nabízí zásadní otázka, je investice do fotovoltaiky v zimě opravdu špatný nápad? Není!

Fungují solární panely v zimním období?

Toto je nejčastější otázka. Odpovídáme jednoznačně – ano. Je pravda, že výroba v zimním období je nižší než v letních měsících, přesto vlastní fotovoltaická instalace umožňuje v tomto období výrazné úspory. Jednotlivé zamračené dny příliš nevadí, protože účty provozovatele energetické sítě pokrývají celý rok – na faktuře bude uvedeno množství energie odebrané ze sítě a přenesené do sítě, pokrývající roční, nikoli měsíční zůstatek.

Málokdo také ví, že účinnost FV panelů roste s klesající teplotou, a proto jsou nejlepší podmínky pro výrobu energie slunečné, ale chladné dny, tedy ty zimní. Moderní fotovoltaika umožňuje pracovat i při teplotách až -40 stupňů.

Vysoké teploty nemají na sílu panelů pozitivní vliv, i když výrobci své produkty neustále vylepšují, aby jim teplo neškodilo. Investicí do modulů od DEMBO si můžete být jisti, že panely budou díky své vysoké kvalitě fungovat bez ohledu na panující povětrnostní podmínky.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Máte zájem o spolupráci?

Vyplňte nezávazný poptávkový formulář!

nebo
Žádné nevyžádané hovory ani e-maily. Vaše údaje jsou v bezpečí.